خانه‌های بهداشت می‌توانند جلوی افراطی‌گری‌های حوزه طب سنتی را بگیرند

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱/۲۰ |

مشاور وزیر و مدیر‌کل دفتر طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

خانه‌های بهداشت می‌توانند جلوی افراطی‌گری‌های حوزه طب سنتی را بگیرند

مشاور وزیر و مدیر ‌کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، در آیین افتتاح برنامه ادغام خدمات طب سنتی در سطوح اولیه نظام ارائه سلامت در استان همدان، بر نقش بازدارندگی خانه‌های بهداشت و بهورزان به عنوان افسران واقعی حوزه بهداشت در مقابل افراطی‌گری‌های حوزه طب سنتی تاکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی، دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، در این مراسم که در آستانه فرارسیدن ولادت حضرت زهرا(س) و آغاز سال نو برگزار شد، گفت: تعصب و باور جدی به موضوع طب سنتی، عامل اصلی برگزاری این آیین در روزهای پایانی سال جاری است و این اتفاق را باید به فال نیک گرفت.

وی افزود: نام شهرستان بهار در حوزه طب سنتی ثبت می‌شود و امید می‌رود شاهد رشد روزافزون این حوزه باشیم.

مشاور وزیر بهداشت در ادامه گفت: بهورزان افسران واقعی حوزه بهداشت محسوب شده و با توجه به اینکه مردم برای نظر آنان احترام قائلند، باید ارتباط با مردم را در سطح بالا نگه داشته و برای تغییر رفتارها در بین مردم تلاش کنند.

وی افزود: آن‌ها باید با بالا بردن دانش خود در زمینه استفاده منطقی از طب سنتی ایرانی، پاسخگوی نیازهای مردم در این حوزه بوده و آن‌ها را از هرگونه افراطی‌گری در زمینه طب سنتی ایرانی بازدارند.

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق تعالیم دینی عبادت و خدمت دو بال رسیدن به خداوند است، گفت: سلامت بزرگترین نعمت خدادادی و خدمت در حوزه سلامت دارای ارزش بسیاری است و بدون تردید با ثواب اخروی برای افراد همراه است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان بهداشت جهانی، موضوع طب سنتی را از سال 1978 در دستور کار قرار داد و نخستین راهبردها در سال 2002 تدوین شد، گفت: بر این اساس باید احیای طب سنتی در کشورهای عضو و ادغام آن با طب جدید انجام شود.

خدادوست افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، ریشه‌دار بودن طب سنتی در فرهنگ و باور مردم، ویژگی کل‌نگر بودن طب سنتی و در دسترس و ارزان بودن این خدمات، عامل موثری در گرایش به این حوزه است.

وی طب سنتی را کمک‌کننده به حوزه اقتصاد دانست و گفت: بسیاری از تدابیر ساده که در طب سنتی بیان شده است، با در نظر گرفتن خط قرمزهای طب، راه‌گشاست و از بسیاری هزینههای درمانی از جمله مصرف داروهای شیمیایی و روش‌های تشخیصی پاراکلینیکی غیر ضروری جلوگیری می‌کند.

مدیر‌ کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه پزشکان باید از نکات تغذیه‌ای مورد نیاز برای راهنمایی بیماران آگاهی داشته باشند، افزود: بهورزان هم با آگاهی از اصول مورد نیاز در تغذیه به سوالات رایج و معمول بیماران پاسخ دهند.

وی با ارائه توضیحات و مثال‌هایی، چگونگی پاسخگویی در برابر سوالات طرح شده در مورد کارایی موردی از طب سنتی را تشریح کرد و گفت: از نظر اصول اخلاق پزشکی، باید به اصل خودمختاری و اختیار بیمار و حق انتخاب او در استفاده از روش‌های درمانی احترام گذاشت و وظیفه تولیت سلامت این است که دسترسی مردم به خدمات تایید شده، موثر و کم‌عارضه را تسهیل کند.

طب سنتی ما دارای قدمت، دقت و اعتبار بسیاری است

دفعات مشاهده: 209 بار   |   دفعات چاپ: 54 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر